پاسخ به شبهات
چرا تو ماه رمضون مامور میذارن کسی چیزی نخوره ولی ماههای دیگه مامور نمیذارن کسی سر گشنه زمین نذاره شرمنده زن و بچه نباشه!
پاسخ شبهه:
1⃣ روزه خواری عمدی در انظار مردم از حالت فردی و شخصی به حالت اجتماعی در می آید که افراد در جامعه مجاز به انجام هر کاری نیستند.
روزه خواری در اجتماع، موجب تضییع حقوق دیگران و بی حرمتی و به سخره گرفتن عقاید افراد جامعه است.
زیرا بین عمل حرام و تظاهر به عمل حرام تفاوت است. فرد روزه خوار علاوه بر بی حرمتی به احکام و قوانین اسلامی، به صورت علنی و آشکار بیان می کند که رعایت حقوق دیگران، برایش اهمیتی ندارد؛ لذا مستوجب عقوبت است.‼️
2⃣ تظاهر به روزه خواری در ملاعام از نظر قانون جرم قلمداد می شود. در تمام کشورهای اسلامی با کسانی که علنا روزه خواری می کنند برخورد قانونی می شود.
3⃣ خداوند هم در برابر خوردن روزه عمدی کفاره سنگینی قرار داده است؛ که حاکی از اهمیت روزه است.
4⃣ اسلام در مورد رسیدگی به گرسنگان هم دستورات بسیار زیادی داده است. پیامبر اعظم ص می فرماید: هر کس سیر بخوابد، در حالی که همسایه مسلمانش گرسنه باشد، به من ایمان نیاورده است!
5⃣ لذا نه تنها وظیفه حکومت اسلامی بلکه وظیفه تک تک افراد جامعه است که مراقب باشند کسی در اطراف آنها شب گرسنه نخوابد. مسلم است که شناسایی نیازمندان باید توسط افراد نیکوکار و موسسات خیریه و امداد انجام گیرد و نه ماموران انتظامی.
6⃣ یکی از فلسفه های مهم روزه داری اینست که مردم بیشتر با حال گرسنگان و نیازمندان آشنا شوند و محرومان جامعه را فراموش نکنند.
امام صادق (ع) می فرماید:
روزه به این دلیل واجب شده است که میان فقیر و غنی مساوات برقرار گردد، و این به جهت آن است که غنی طعم گرسنگی را بچشد و نسبت به فقیر ادای حق کند؛ چرا که اغنیا معمولاً هر چه را بخواهند برای آنها فراهم است، خدا می خواهد میان بندگان مساوات باشد، و طعم گرسنگی و درد و رنج را به اغنیا بچشاند تا آنان به ضعیفان و گرسنگان رحم کنند. “من لایحضره الفقیه، ج2،ص73″
لذا همه باید مراقب نشکستن حرمت این سنت نیکوی الهی و تذکر به هنجارشکنانی که درد گرسنگی نچشیده اند باشیم./ آنتی شبهه
مدرسه علمیه حضرت زینب کبری” سلام الله علیها ” ارومیه