آیه گرافی
رحمتی که بر خدا واجب است؛ مهمترین نکته این آیه این است که می فرماید خداوند رحمت را بر خود واجب کرده است. این خود بهترین توصیف از منشأ و شدت رحمت خدا با بندگانش است. در جمله بعد كه در حقيقت توضيح و تفسير رحمت الهى است ، با تعبيرى محبت آميز چنين مى گويد: هر كس از شما كارى از روى جهالت انجام دهد، سپس توبه كند و اصلاح و جبران نمايد، خداوند آمرزنده و مهربان است. در اینجا و در بخش های دیگری از قرآن و دیگر منابع دینی، جهالت ضد علم نیست، بلکه ضد عقل است. یعنی به معنای نادانستن نیست. به معنای عمل نکردن به دانسته ها از روی غلبه شهوت و نفسانیات است. پس می توان گفت به عنوان مصداق مهمی از رحمتی که خدا بر خود واجب کرده است، اگر کسی از روی غلبه شهوت و نه از روی عداوت و دشمنی با خدا، مرتکب گناهی شود، و بعد توبه و جبران نماید، خداوند او را می آمرزد و از او در می گذرد.
? آیه روز:
وَ إِذَا جَاءكَ الَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِآيَاتِنَا فَقُلْ سَلاَمٌ عَلَيْكُمْ كَتَبَ رَبُّكُمْ عَلَى نَفْسِهِ الرَّحْمَةَ أَنَّهُ مَن عَمِلَ مِنكُمْ سُوءًا بِجَهَالَةٍ ثُمَّ تَابَ مِن بَعْدِهِ وَ أَصْلَحَ فَأَنَّهُ غَفُورٌ رَّحِيمٌ (انعام / آیه 54)
? ترجمه:
هرگاه كسانى كه به آیات ما ایمان دارند نزد تو آیند، به آنها بگو: «سلام بر شما پروردگارتان، رحمت را بر خود فرض كرده; هر كس از شما كار بدى از روى نادانى كند، سپس توبه و اصلاح (و جبران) نماید، (مشمول رحمت خدا مى شود چرا كه) او آمرزنده مهربان است.»